Een Travellerspoint blog

Als God het wil.

De twijfels voor vertrek

semi-overcast 16 °C
Bekijk Insha´Allah op Jantien's reiskaart.

Ik vraag me af of God het wil. Het is twee dagen voor vertrek en Fatima heeft me nog niet laten weten hoe ik haar kan bereiken, wat ik ga doen en waar ik ga slapen. Ik twijfel nog of ik boos moet zijn, of dat ze het oprecht niet door heeft. Als ze Insha’Allah had toegevoegd in de schaarse e-mails die ik van haar heb, had ik misschien meer geweten. In mijn vrije tijd heb ik de afgelopen dagen namelijk ‘A year in Marrakesh’ van Peter Mayne gelezen. Klassieker volgens de mevrouw van de boekenwinkel in Londen. Volgens hem gaat de gedachtengang van Fatima in dat geval ongeveer zo: gisteren is het verleden, dat Jantien in het heden geen informatie heeft is het bewijs van God's wensen en of zij dat in de toekomst nog zal krijgen, zal God beslissen. Ik heb vast een hotel in Casablanca geboekt, voor als God niet wil dat ik Fatima nog spreek voordat ik in Marokko aankom.

Als ik haar toevallig op Facebook chat tref - ondanks talloze e-mailtjes blijken toevallige chatsessies toch altijd de meest effectieve methode van communiceren - blijkt dat alles in orde is. Ik ben welkom in Marokko, welkom als gast in haar huis zelfs tijdelijk en ze zal me opwachten bij het treinstation in Rabat. Ik juich, bedank, check mijn e-mail en vind een mailtje van haar teamcoördinator met de tegenovergestelde boodschap. Mijn stage gaat niet door. Hij vraagt zich af waarom ik dacht genoeg zekerheid te hebben om mijn ticket te boeken en de reis te maken. Toch maar weer even Fatima aanspreken op de Google chat. Ongelukkig verrast concludeert ze dat ik een nieuwe stage krijg. Eentje in Marrakesh, Rabat of een nabijgelegen stadje of dorpje. Ik vertrouw aarzelend op dat positieve nieuws want ook de teamleider bevestigt het per e-mail. We besluiten dat ik enkele dagen bij Fatima en haar gezin in Rabat verblijf totdat alles geregeld is. De twee AIESEC'ers zullen mij samen op het treinstation afhalen. Ze voegt er een overtuigende Insha'Allah aan toe dit keer.

Gedeeltelijk gerust gesteld vertrouw ik ook maar op het lot. Ik heb mijn backpack uit de kast gepakt en maak mij op voor een uitdaging. Ik hoop dat Fatima niet stiekem Georg is met snode plannen en zie er naar uit om in een Marokkaans gezin te logeren. Op weg met de kussensloop van de jaarclub en talloze gelukswensen van vrienden en familie. Dit gaat helemaal goed komen.

Geplaatst door Jantien 2:33 Gearchiveerd in Nederland

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo schat,
we hopen dat je een goede reis hebt.
Geloof in de kracht van mensen ....
Pappa en mamma

door jan en josien dekkers

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint